Mastering

Als je je meesterwerk hebt opgenomen en gemixed en je hebt de voltooide audiotracks klaar voor gebruik, dan biedt Cameron Audio ook mastering diensten.

Mastering is de laatste stap voordat een opname helemaal klaar is om op het medium van jouw voorkeur gezet te worden, bijv. CD of DVD. Mastering houdt met name in dat opnames door een artistiek en technisch proces gaan waarin de volgordes en tussenruimtes worden geoptimaliseerd, en zogenaamde "processing dynamics", "leveling", "equalizing", ruisvermindering en stereo verbetering worden toegepast.

Misschien vind je dat jouw audio stiller klinkt of minder 'pit' heeft dan je op commerciële CD's hoort. Het volume van de liedjes onderling kan dramatisch verschillen waardoor je het volume omhoog of omlaag moet zetten om het gewenste luisterniveau te krijgen. Misschien is er een verschil in balans tussen de mixen, van gedempt of flauw tot helder en scherp. Als je last hebt van één van bovenstaande dingen, dan heb je mastering diensten nodig.

De mastering filosofie bij Cameron Audio is zwaar beïnvloed door het werk van één van de 'goeroes' van de mastering wereld, Bob Katz. Eén van de belangrijkste thema's in Bob's werk is dat de moderne obsessie met het maken van luidruchtige opnames geresulteerd heeft in slappe, verwrongen masters. Extreem gecomprimeerde masters zijn net als het lezen van een boek WAARIN ALLE WOORDEN MET HOOFDLETTERS STAAN. Als er geen zachtere stukken tegenover staan, dan wordt hard nooit als hard opgevangen.

Helaas wordt in de wereld van tegenwoordig 'goed' vaak opgeofferd voor 'hard'. Bij Cameron Audio kunnen wij je masters zo hard laten klinken als toepasselijk is voor jouw soort muziek, MAAR we zullen er ook naar streven om je het compromis te laten zien tussen het opvoeren van het volume zonder de kwaliteit en 'pit' van je audio te verliezen.

Dus als je klaar bent om je meesterwerk te masteren neem dan contact op met ons, via info@cameronaudio.com dan zullen wij er samen met jou voor zorgen dat jouw werk de perfecte helderheid in geluid krijgt die het verdiend.

VU Display