Opname op locatie

Opname op locatie betekent het opnemen van een band, groep of artiest op een locatie buiten de traditionele opnamestudio, zonder aanwezigheid van een livepubliek. Wij hebben ervaring met het opnemen van artiesten in pakhuizen, oefenruimtes, kantoren en bij mensen thuis, met groot succes. Anders dan bij liveopnames worden bij opnames op locatie meer goede engineeringtechnieken gebruikt om geluiden te onderscheiden, waar dat bij een liveoptreden niet kan zonder het optreden te verstoren.

Sommige klassieke opnames uit de geschiedenis zijn buiten de opnamestudio op locatie vastgelegd. Enkele voorbeelden: The Rolling Stones' Exile on Main Street, opgenomen in Nellcôte, Frankrijk, David Bowie's Low, opgenomen op het Chateau d'Herouville, ook in Frankrijk, en Deep Purple's Machine Head, opgenomen in het Grand Hotel Montreux, Zwitserland.

Eén van de belangrijkste voordelen van het opnemen op locatie is dat we je kunnen helpen een omgeving te creëren die je creativiteit en je optreden ten goede komt. Dat geeft een meer ontspannen en open benadering van de opname, waardoor de charme van het optreden kan worden vastgelegd. Daarnaast kun je, anders dan bij een liveoptreden, meerdere opnames maken, of instrumenten apart opnemen. Opname op locatie is een goed compromis tussen het vastleggen van een liveoptreden en de discipline van een traditionele opnamestudio.


Dus, waar je je geluid ook wilt meenemen en opnemen, Cameron Audio zorgt dat het voor elkaar komt. Neem contact op met ons op via info@cameronaudio.com om te overleggen.
Music note - Quaver